Türkiye-Özbekistan Ortak Gümrük Konseyi (OGK) 4. Toplantısı İstanbul Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

09 Ağustos 2024

Türkiye-Özbekistan Ortak Gümrük Konseyi (OGK) 4. Toplantısı ülkemiz ev sahipliğinde Bakan Yardımcımız Sayın Sezai UÇARMAK ile Özbekistan Gümrük İdaresi Başkanı Sayın Akmalkhuja MAVLONOV başkanlıklarında 8 Ağustos 2024 tarihinde Bölge Müdürlüğümüzde gerçekleştirildi.

Genel Müdürlerimiz Sayın Mustafa GÜMÜŞ ve Sayın Recep KOŞAL, Genel Müdür Yardımcılarımız Sayın Hüseyin Sadi ÇETİNTAŞ ve Sayın Osman YIKIN, Daire Başkanlarımızdan oluşan bakanlık yöneticilerimiz ile Bölge Müdürümüz Sayın Hayret YILDIRIM’ın da eşlik ettiği toplantıda iki ülke Gümrük İdareleri arasındaki mevcut ilişkiler, gümrük alanında ülkemiz tecrübelerinin paylaşımı ve ileri düzeyde işbirliği imkanları değerlendirildi.

Toplantı kapsamında iki ülke gümrük idareleri arasında kaçakçılık ve gümrük mevzuatı ihlalleriyle mücadelede mevcut işbirliğinin gelişmesine vesile olacak “Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile Özbekistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Maliye Bakanlığı Arasında Kaçakçılıkla ve Gümrük Mevzuatı İhlalleriyle Mücadelede İşbirliğine İlişkin Protokol” imzalandı.