Bölge Müdürlüğümüzce Dünya Gümrük Günü Kutlandı

27 Ocak 2023

26 Ocak Dünya Gümrük Günü Bölge Müdürlüğümüz ve bağlantı idarelerimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Genel Müdürlerimiz Sayın Bekir Can USLU ve Sayın Oğuzhan ŞATIROĞLU bağlantı idarelerimiz İstanbul Havalimanı Yolcu Salonu ile İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüklerinde personelimizle bir araya gelerek düzenlenen kutlamalara katıldı.

Bölge Müdürümüz Sayın Hayrettin YILDIRIM’ın da hazır bulunduğu etkinliklerde; özverili çalışmalarından ötürü teşekkür belgesi almaya hak kazanan personellerimize Bakanlık Yöneticilerimiz tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Bölge Müdürlüğümüzde düzenlenen etkinlikte ise personelimiz Bölge Müdürümüz başkanlığında Bölge Müdürlük Yöneticilerimiz ile bir araya geldi. Dünya Gümrük Günü vesilesiyle Bölge Müdürümüzün personelimize kısa bir konuşma yapmasının ardından bölgede görevli ve teşekkür belgesi almaya hak kazanan personellerimize belgeleri takdim edildi.

Bölge Müdürümüz tarafından, Dünya Gümrük Günü’nün bu yılki temasının “Gelecek Nesli Yetiştirmek: Gümrüklerde Bilgi Paylaşımını ve Profesyonel Gururu Teşvik Etmek” olarak belirtildiği, bu tema ile gümrükte bilgi paylaşımı ve mesleki gurur kültürünün teşvik edilmesi amaçlanarak gümrüklerin planlı, tutarlı ve koordineli bir şekilde çalışması, yeni neslin güçlendirilmesi ve korunması gerektiği belirtildi.

Ayrıca İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü olarak her geçen gün daha güçlü, istikrarlı, organize ve koordine bir şekilde çalışarak, ticaretin aksaklığa uğramadan en güvenli ve hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlayıp, ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürerek çalışmalara devam edeceğimiz vurgulandı.