Bakanımız, Rekor Uyuşturucu Yakalayan KİM Personelimizi Tebrik Etti

20 Aralık 2019

Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki havalimanlarında bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu yakalamasına imza atan Bölge Müdürlüğümüz bağlantısı İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekibini ödüllendirmiştir.


Ticaret Bakanlığı Eskişehir Yolu yerleşkesinde gerçekleştirilen ödül töreninde Bakanımız, söz konusu operasyonu yöneten İstanbul Havalimanı Kaçakçılık ve İstihbarat Müdür Vekili Cumhur Fatih Aydın ile 4 personeli tebrik etmiştir.


KİM ekibine başarı belgesi ve ödüllerini dağıtan Bakanımız, böylesi büyük ve başarılı operasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu ekibin İstanbul Havalimanında 1 ton 745 kilogram uyuşturucu yakalayarak büyük başarı gösterdiğini ve bunun havalimanlarında bugüne kadar yakalanan en yüksek miktar olduğunu ifade etmiştir.
 
Bakanımız konuşmasında Gümrük Muhafaza Ekiplerinin büyük özveri ile tüm sınır kapılarında, havalimanlarında kaçakçılıkla mücadele ettiğini, denetimlerini aksatmadan devam ettirdiklerini  vurgulayarak “Bu operasyonu gerçekleştiren Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekibimize çok teşekkür ediyorum, nice büyük başarılar bekliyoruz, Bakanlığımızı gururlandırdınız” ifadesini kullanmıştır.


Söz konusu uyuşturucu maddenin ağırlığının rekor miktarda oluşunun yanı sıra yapılan analiz sonucunda  bitki temelli  yeni nesil uyuşturuculardan “Kratom” olduğu tespit edilmiştir.
 
Dünyada bugüne kadar sayılı kolluk teşkilatı tarafından yakalanan bu tür uyuşturucu, Türkiye'de ilk defa Bölge Müdürlüğümüz bağlantısı İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince ele geçirilmiştir.