6. Geleneksel İstanbul Bölgesi Gümrük ve Dış Ticaret Çalışanları Futbol Turnuvası

07 Ekim 2020
6. GELENEKSEL İSTANBUL BÖLGESİ GÜMRÜK VE DIŞ TİCARET ÇALIŞANLARI FUTBOL TURNUVASI
“Sınırların Ortadan Kalktığı Dostluk Turnuvası”

Sporun idareler arası yaygınlaştırılması, gümrük ve dış ticaret çalışanları arasındaki iletişimin dostluk ve dayanışmaya dönüşmesi, spora ilginin artırılması amacıyla Bölge Müdürlüğümüz organizasyonunda “Sınırların Ortadan Kalktığı Dostluk Turnuvası” temasıyla düzenlenen ve yaşadığımız küresel bunalım nedeniyle final maçları ertelenen 6. Geleneksel Futbol Turnuvasını final maçları 04.10.2020 tarihinde oynandı.

2020 yılının ilk günlerinde start verilen turnuvaya Bölge Müdürlüğümüz, dış ticaret birimleri ve bağlantı idareleri ile birlikte Ticaret İl Müdürlüğü ve diğer paydaşlarımız da katılım sağladı.  Bu sene ilk defa bölgemizdeki gümrük müşavirleri derneği ve ihracatçı birlikleri de en az birer takım ile kendi birimlerini temsil etti.  Sporun kitlelere yayılması ve kaynaşmanın önemi bir kez daha hatırlandı. Turnuvaya 24 takım katıldı. Bu sayı şimdiye kadar yapılan turnuvalar arasında en yüksek katılım sayısı oldu. Turnuva süresince hakem ve sağlıkçı istihdam edildi. Tüm turnuva boyunca sporcularımızın sağlığı ön planda tutuldu.

Muratbey Gümrük Müdürlüğü ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) arasında oynanan final maçını İMMİB ekibi kazanarak adını şampiyonluğa yazdırdı. Üçüncülük maçı ise İstanbul Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü ile İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği arasında gerçekleştirildi.

Dostluğun ve centilmenliğin kazandığı turnuvada finalist takımlara ödül verildi.