Ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi Bölgesel Farkındalık Toplantısı Gerçekleştirildi

28 Nisan 2023

27 Nisan 2023 tarihinde Bakanlığımız ve TÜSİAD eş başkanlığında yürütülen Şeffaflık Çalışma Grubu faaliyetlerinin bir parçası olarak planlanan bölgesel istişare toplantılarının ikinci turunun İstanbul ayağı Bölge Müdürlüğümüzde gerçekleştirildi.

İstanbul Havalimanı Tasfiye İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Genel Müdür Yardımcısı Sayın Aylin BEBEKOĞLU başkanlığında Bakanlığımız Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü yetkilileri, TÜSİAD yetkilisi, Bölge Müdürümüz Sayın Hayrettin YILDIRIM başkanlığında Bölge Müdür Yardımcılarımız, Bağlantı Gümrük Müdürlerimiz, Tasfiye İşletme Müdürümüz, ilgili Şube Müdürlerimiz ve özel sektör temsilcileri tarafından katılım sağlandı.

Bölge Müdürümüz Sayın Hayrettin YILDIRIM’ın açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda Genel Müdür Yardımcısı Sayın Aylin BEBEKOĞLU ve TÜSİAD temsilcisi Sayın Sercan BAHADIR tarafından da konuşma yapıldı. Bakanlık yetkililerince konuya ilişkin yapılan sunumun ardından soru cevap kısmına geçilerek paydaşlarımıza söz verildi.

Ticaretin kolaylaştırılması kavramına ilişkin mevcut olan bilincin ve gümrük işlem süreçlerinde dijitalleşmenin artırılmasına, “yerel sorunlara makro çözümler” üretilmesi ve gümrük işlemlerinde sahada karşılaşılan sorunların giderilmesi hususlarına ilişkin karşılıklı istişarelerde bulunularak toplantı sonlandırıldı.