Bakan Yardımcımızın Katılımları ile “Dijital Gümrükler” Konulu Panel Düzenlendi

20 Kasım 2019

Bakanlığımız ve İstanbul Ticaret Odası tarafından 18 Kasım 2019 tarihinde "Dijital Gümrükler" konulu Panel düzenlenmiştir.

Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna TURAGAY ve İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın İsrafil KURALAY’ın açılış konuşmalarını yaptığı Panelde Bakanlığımız Gümrükler Genel Müdürü Sayın Mustafa GÜMÜŞ, Daire Başkanları Rasim KUTLU, Emine Bilgehan TEKELİOĞLU ve Kerem EROL ile İTO 25. Nolu Gümrük Müşavirleri Meslek Komitesi Üyesi M. Metin KORKMAZ ve İGMD Genel Sekreteri Mustafa SEZEN tarafından konuşmalar gerçekleştirilmiştir.

Bölge Müdürümüz Sayın Yalçın ÖZDEN ve Bağlantı Müdürlük Yöneticilerimizin de hazır bulunduğu söz konusu Panelde Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna TURAGAY tarafından yapılan konuşmada; rekabetin her geçen gün yoğunlaştığı ve ülkelerin dış ticareti kolaylaştırmak yerine korumacılık önlemlerini arttırdığı bir dönemde pazar payımızı çoğaltabilmek için dijitalleşmenin bir zorunluluk olduğunu belirtilerek, Bakanlığımızca gümrükleme sistemlerinde dijitalleşmeye verilen önemden ve bu kapsamda Kağıtsız Beyanname, Tek Pencere gibi Bakanlığımızca hayata geçirilen uygulamalardan söz edilmiştir.